Rezumat

Proiectul prezintă crearea și transferul unui sistem mecatronic inovativ B&M-Vibe și a tehnologiei aferente destinate rezolvării situațiilor complexe din procesul de recuperare medicală către partenerul economic TEHNOMET în vederea creșterii competitivității sale. B&M-Vibe stimulează mecanismele neuronale și miogene de creștere a forței musculare și totodată stimulează creșterea densității minerale osoase și este recomandat persoanelor cu osteoporoză, sindrom de decondiționare și cu alte dizabilități musculo-scheletice.
Partenerul economic este o întreprindere mare și deși este dotat cu tehnologie de vârf, nu poate să susțină financiar un sector de cercetare-dezvoltare de noi tehnologii care să-i permită susținerea ritmului impus de concurență și de creșterea exigenței cerințelor pieței de desfacere. Proiectul interconectează expertiza existentă în universități cu tehnologia de vârf aflată la agentul economic pentru dezvoltarea, îmbunătățirea și optimizarea ei, în vederea producerii de produse noi, competitive.
Transferul de tehnologie de înalt nivel științific se realizează de la UPB (expertiză tehnologic-inginerească) și de la UMFCD (expertiză în domeniul medical) către TEHNOMET care posedă dotarea tehnică superioară.
Alte rezultate ale proiectului: îmbunătățirea pregătirii studenților masteranzi și doctoranzi; transferul eficient de cunoștințe științifice către piață; însușirea și dezvoltarea abilităților antreprenoriale a cercetătorilor UPB și UMFCD; realizarea unei metodologii de validare a rezultatelor cercetării la agentul economic; creșterea vizibilității tuturor partenerilor; creșterea performanței economice a partenerului industrial TEHNO prin lărgirea portofoliului de produse și a celui de tehnologii; creșterea cifrei de afaceri a TEHNO prin introducerea cu prioritate pe piață a unui produs îmbunătățit, cu calități noi, superioare și la un preț competitiv; ușurarea terapiei de recuperare, prin aplicarea unei metode non-invazive, nepoluante și inovative.

 

Obiectivul Principal

Obiectivul primar general al proiectului constă în creșterea competitivității partenerului economic prin transferul cunoștințelor partenerilor din cercetare (UPB și UMFCD) privind crearea și transferul către partenerul economic (TEHNO) a unui sistem mecatronic inovativ și a tehnologiei aferente destinate rezolvării situațiilor complexe din procesul de recuperare medicală.

Obiective Generale

1. Interconectarea expertizei UPB și UMFCD în cercetarea domeniului recuperării medicale cu necesitățile producătorului industrial de echipamente de recuperare medicală;

2. Angrenarea și pregătirea la un nivel superior, în cadrul partenerului industrial, a tinerilor masteranzi și doctoranzi ai UPB și UMFCD pentru a deveni viitori cercetători și specialiști în domeniul sistemelor multidisciplinare integrate destinate recuperării medicale;

3. Dezvoltarea cooperării dintre UPB și UMFCD, pe de o parte și TEHNO, pe de altă parte, ca răspuns direct la necesitățile pieței şi a cerințelor sociale. Ca urmare a acestei cooperări se va realiza un transfer eficient al cunoștințelor științifice către piață;

4. Însușirea și dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale cercetătorilor UPB și UMFCD prin contactul nemijlocit cu activitatea industrială și cerințele pieței.

Obiective Specifice Masurabile

1. Dezvoltarea unui sistem nou pentru terapiile de recuperare medicală;

2. Realizarea direct la partenerul industrial TEHNO a unui complex de sisteme mecatronice și tehnologii de vârf din punct de vedere științific și tehnic;

3. Pregătirea studenților și doctoranzilor UPB și UMFCD în proiectarea și realizarea sistemelor mecatronice de recuperare medicală prin stagii de pregătire semestrială la partenerul eonomic;

4. Realizarea unei metodologii de validare la TEHNO a rezultatelor cercetării;

5. Ușurarea terapiei de recuperare, prin aplicarea unei metode non-invazive, nepoluante și inovative;

6. Diseminarea pe scară largă a rezultatelor proiectului prin lucrări publicate, prezentări online și la conferințe / seminarii de specialitate, brevete de invenție etc.

 

Multumiri

Acest proiect este realizat pe baza Contractului 105BG/2016, rezultat intr-o finantare CDI, ca urmare a castigarii competitiei PN-III-P2-2.1-BG - Cresterea competitivitatii economiei romanesti prin cercetare, dezvoltare si inovare, lansata de UEFISCDI in 2016.

 

Navigare


Istoric

10/6/16
Depunere Propunere

31/8/16
Obtinere Finantare

01/10/16
Start Proiect

05/12/16
Raportare Etapa I

08/12/17
Raportare Etapa II

30/09/18
Raportare Etapa III