Biblioteca catedrei

Catedra detine o biblioteca de specialitate cu carti si periodice aparute in tara si in strainatate, in special din domeniul Organelor de masini, proiectarii componentelor mecanice si Tribologiei.
Fondul de carte cuprinde peste 800 de titluri de carti tiparite in limba romana si 860 de titluri de carti tiparite in alte limbi (in special rusa, engleza si germana). De asemenea, biblioteca detine serii anuale a 32 de reviste romanesti si straine insumand peste 800 de volume.
In prezent, in afara de periodicele obtinute prin schimb international, biblioteca este abonata la cele mai importante reviste din domeniul Tribologiei: Trans. ASME - Journal of Tribology, Wear, Lubrication Science.
Un element demn de remarcat este ca accesul la continutul bibliotecii este complet informatizat, baza de date permitand cautarea automata pe diferite criterii. Sunt inregistrate: autorii, titlul complet, editura, anul si locul aparitiei, cota, numarul de inventar, limba in care este tiparita.
In plus, pentru doua dintre revistele de mare interes Trans. ASME - Journal of Tribology si Wear exista inregistrate in baza de date toate informatiile referitoare la continutul articolelor (autorii, titlul complet, pagina, numarul, volumul, anul), ceea ce permite realizarea de studii bibliografice complete in cel mai scurt timp. Aceste doua baze de date, contin un numar de peste 10000 de articole. De mentionat ca aceasta baza de date contine si informatii referitoare la numerele inexistente in catedra dar care se gasesc la alte biblioteci din Bucuresti.